Naturoplevelser

… Oplevelser som du husker hele livet

Naturoplevelser


Sæby Nordstrand & strandpromenade

Sæby Havn – Maritim stemning i særklasse

Sæby Havn er omgivet af byens smukke og charmerende gamle bykerne og er en af de mest populære havne i Vendsyssel.

Sæby Havn emmer af atmosfære med lækre restauranter, butikker og med dejlige badestrande langs den flere kilometer lange strandpromenade.

Der er kun ganske få hundrede meter til gågaden, hvor du kan opleve shopping i særklasse og endnu flere lækre spisesteder og beværtninger.

Hver aften i sommersæsonen fyldes havnen med mennesker fra nær og fjern, når flaget spilles ned – og en helt særlig stemning sænker sig ned over skibenes master.

Information til dig der ankommer i båd.

Sæby Havn ligger på Vendsyssel´s østkyst, ca. 12 km. syd for Frederikshavn.

Havnen kan besejles dag og nat. Den overvejende strømretning er nordgående.

De største skibe, som normalt anløber havnen har en længde på ca. 35 m.

Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er indtil 0,4 m. Storm mellem W. og N. kan give indtil 1,5 m. højvande og storm mellem S. og E. kan give indtil 1 m. lavvande.

På grund af vind og strøm kan dybderne i havnen være mindre end angivet på tegninger og kort.

Normalt er havnen let at besejle.
I tvivlstilfælde kan havnekontoret kontaktes på tlf. (+ 45) 98 46 10 59 eller VHF kanal 16.

Se vejrudsigten her: Vejrudsigten


Sæby Nordstrand & strandpromenade

Sæby har som den eneste by i landsdelen en rigtig strandpromenade.

Den starter ved broen over åen på Sæby Havn og strækker sig flere km nordpå langs den børnevenlige badestrand, forbi Sæby Søbad for endelig at nå Hedebo Strandcamping.

Strandpromenaden gør det let at kombinere en dag på stranden med en spadseretur i Sæbys gamle bydel og en frokost eller en is på havnen.

Her kan børnene trygt pjaske i vandkanten, bygge sandslotte og finde spændende strandskaller – ja, måske endda en ravklump.


Nellemanns Have

Nellemanns Have er en gammel paradisæblehave, som har gennemgået en omfattende genetablering.

Haven, som er grundlagt i 1925, består af dyrkede arealer, dels af have- og skovområder og rummer mere end 200 forskellige paradisæblesorter.

Derudover rummer haven en smuk skovsø, hvor det er muligt at sidde på bænken og suge naturen til sig og komme helt ned i gear.

Det er gratis adgang hele året.

  • Overdækket madpakkehus
  • Stort shelter med bålplads
  • Legeplads

Gybels Plantage

Gybels Plantage er en 50 hektar stor bynær skov i den vestlige del af Sæby. Herude gemmer der sig masser af naturoplevelser tæt på byen

Gybels Plantage er perfekt til motion, leg og ophold. Ved bålpladsen kan børnene boltre sig, mens de voksne nyder udsigten over den smukke sø. Selv om plantagen ligger midt i Sæby, kan du nyde roen og stilheden året rundt.

Her i plantagen har du mulighed for at løbe en tur, dyrke styrketræning, spise din medbragte mad, tage hunden med i hundeskoven eller gå en stille tur på hjertestien.

Oplevelser i Gybels Plantage

Der er ikke langt fra p-pladsen til madpakkehuset, hvilket gør Gybels Plantage et oplagt udflugtsmål for familiens skovtur.

Herude kan du også få sved på panden. Stierne er velegnet til både løb og vandreture. Der er desuden opsat et træningsmodul til styrketræning ved søen.

Der er rig mulighed for at blive dus med naturen og dens spisekammer. I Gybels Plantage kan du finde urter, bær, blomster og svampe, som du må plukke til eget forbrug.

 

Der er én anlagt sti i Gybels Plantage. Den er 3,5 kilometer lang og begynder fra P-pladsen på Kjeldgårdsvej. Du kan tage en smuttur, så turen bliver på 2,7 kilometer. Stien har status af Hjertesti og er anlagt i 2011 i samarbejde med Hjerteforeningen i Sæby.

Stien fører dig rundt i stort set hele skovens udstrækning. Undervejs på din tur, får du mulighed for at dyrke styrketræning på motionsredskaberne i vestenden af plantagen.


Gedebjerget

Gedebjerget er ifølge legenden opkaldt efter vikingehøvdingen Gjede, som brugte “bjerget” som udkigspost til at spejde efter skibe – mulige ofre for hans sørøveri.

Gedebjerget ligger højt hævet over Sæbygård Skov (85 meter) med udsigt over havet til Læsø, de nærliggende byer og ikke mindst Sæbygård Slot.

Følg blot skovstien fra træpavillonen “Skovlyst” forbi tennisbanerne til stenen, der viser til højre mod Gedebjerget.

Turen til Gedebjerget er på ca. 4,5 km. (tur/retur) og tager ca. 1½ time.

Naturskønne omgivelser

Hvad er dit favoritsted i Sæby. Buddene kunne være mange, men vi har adspurgt nogle af byens fremtrædende personer om hvad der ligger dem nærmest hjertet.

Der er rigtig mange gode bud så vi anbefaler at du besøger dem alle og snupper en overnatning nu du er her.

Vi har i den anledning fået lavet et rigtigt godt tilbud på en overnatning på Hotel Viking, hvor du udover en fantastisk morgenbuffet kan nyde nogle afslappende timer i deres store inden- og udendørs spaområde.

Vi glæder os til at byde dig og familien velkommen i Sæby.